Etappe 4

Geplaatst op donderdag 28 januari 2016 door Marcel
Posted from Arvidsjaur, Norrbotten County, Sweden.

Vanochtend om 05:00 uur ging de wekker, dat was weer een kort nachtje. Om 06:00 uur stonden we klaar beneden en kregen we onze coordinaten. Om 06:30 uur mocht iedereen tegelijk vertrekken. De coordinaten waren slechts enkele kilometers verderop, het was nog pikdonker en het sneeuwde zwaar.

Op de eindplek van de coordinaten stonden allemaal conservenblikken, daarin zat een briefje met nieuwe coordinaten. Waar iedereen aan het kloten was met blikopeners, schroevendraaiers en andere gereedschappen om het blik te openen legden wij het simpel voor het wiel, reden er overheen en voila… de coordinaten waren in ons bezit.

Na 2 uur rijden waren we weer aangekomen op de eindplek van de coordinaten. Snel even getankt en van het uitzicht genieten, de tocht vandaag gaat langs de Noorse fjorden dus ons uitzicht was weer adembenemend.

Snel even tanken tussendoor, Beumer maakte hier op de gladde parkeerplek een doodsval, nadat we checkten of hij helemaal in orde was hebben we hem alsnog uitgelachen.

Onderweg eindelijk rendieren tegengekomen zo dichtbij dat je ze kan aanraken. En deze liepen op de weg alsof er niets aan de hand was, rustig sjokten ze langs de auto zodat wij ze mooi op de foto konden zetten.

Een stuk van de route ging middels een veerboot, we hadden mega mazzel hier. We kwamen aanrijden, moesten 10 minuten wachten en toen vertrokken we al. Aangezien wij reeds op kop lagen met slechts 1 andere Navigate North deelnemer achter ons stonden we met z’n 2’en op de boot. Alle andere auto’s moesten een uur wachten op de kant haha 🙂

Eenmaal aan de overkant hadden we de vaart er goed in! We hadden nog ietwat licht, de gladheid viel mee en de wegen waren leeg. Af en toe nog snel even stoppen om de mooiste kiekjes voor jullie te maken natuurlijk!

Inmiddels hebben we via WhatsApp moeten vernemen dat de organisatie ons alsnog uit het puntensysteem heeft gehaald, beetje jammer, de afspraak was ietwat anders aan ons verteld gisterenavond…

Maar goed, als je moet kiezen tussen een vriendschappelijk evenement winnen (waar geen geldprijs aan vast hangt) of 2 maatjes achterlaten in Zweden is de keuze simpel.

Maar goed, we rijden weer verder en laten ons goede humeur niet verpesten. We hebben dikke pret in de auto met z’n 4’tjes en de rit is natuurlijk tot nu toe fenomenaal te noemen qua uitzicht.

Rond 18:30 uur komen we bij het hotel aan. We arriveren als eerste! We hebben er vanochtend voor gekozen om geen bonuspunten te rijden vandaag. Morgen dient er een rit van 2400 kilometer gereden te worden en we liggen liever eerder op bed om morgen fris te beginnen aan de rit van 26 uur dan punten te pakken en gaar in de auto te zitten.

En nu ook nog eens blijkt dat onze punten sowieso pleite zijn was dat dus een top beslissing.

Maar goed, het dorp waar we nu zijn, Arvidsjaur, is niet zo heel groot. Er is in het hele dorp 1 taxi dus we hebben besloten om met de benenwagen op zoek te gaan naar een restaurant. Het diner in het hotel was pas om 21:00 uur en zo lang konden onze magen niet wachten aangezien we al sinds 05:00 uur vanochtend de hort op zijn.

De restaurants zijn dun bezaaid hier, de temperatuur is -15 graden celcius en we hebben nog geen ene fatsoenlijke tent gezien. Uit ellende gaan we dan maar de shoarma tent in 🙂

Naast een kilo friet hebben we ook nog hamburgers besteld. Niet heel lekker, maar het vult wel. Hadden we nu maar wel om 21:00 uur bij het diner in het hotel aangeschoven!

Morgen dus de laatste dag van onze trip, en het gaat een lange trip worden kan ik je verzekeren. Wij duiken nu ons mandje in, morgen weer met frisse moed aan de slag. Berry en Beumer gaan morgen met het vliegtuig naar huis, ondanks dat onze auto de ruimte heeft is het niet comfortabel om daarin met 4 personen aan een trip van 2400 kilometer te beginnen.

En ze moeten sowieso over een week of zo alsnog terug om Berekoud 1 op te halen, mogen ze de trip alsnog maken 🙂

Welterusten allemaal, zondag zal ik de laatste post maken van de terugreis. Duim voor ons, 26 uur non-stop rijden is echt geen pretje.

Bedankt voor het lezen,

Ha det bra!


21 Reacties op “Etappe 4”

 1. Staalsma says:

  Succes morgen mannen!

 2. Arjan Bot says:

  Good Luck boys!

 3. Maurice says:

  Mooie kiekjes allemaal weer , succes met de slopende terug reis !!

 4. Kim says:

  Wow wat een geweldige foto’s zeg.
  Goede keuze om met zn vieren te rijden. Daar kan geen punt tegenop.
  Een flinke rit voor de boeg. Hou je scherp en geniet nog van al het moois.
  Berry en Beumer voor jullie een goede vlucht!! ✈️
  Bart en Marcel zet m op!! ?

 5. Emmy Molhoek says:

  Schitterende foto’s, bevroren watervallen. Bizar dat het meer niet bevroren is bij -18 graden. Team 1 met het vliegtuig naar Nederland maar over een week weer terug. Jammer dat de organisatie jullie uit het puntensysteem heeft gehaald, maar dat mag de pret niet drukken. De belevenissen, indrukken en mooie momenten neemt niemand jullie af.
  Sterkte morgen en behouden vaart naar huis.

 6. Joëll says:

  Ai, had Beumer wel alles opgegeten bij de shoarma zaak 😉
  Succes morgen !

 7. Manon says:

  Laatste loodjes zou je zeggen maar 26 uur! Jammer dat Berry en Beumer met het vliegtuig teruggaan maar begrijp de reden, goede vlucht heren! Bart en Marcel succes en ook voor nu rij voorzichtig!

 8. Berekoud 1 says:

  Dus als je een tientje had kunnen verdienen, hadden jullie ons in Zweden achter gelaten?!

 9. Den-man says:

  Was weereen waar genoegen om jullie te mogen volgen. Kan mijn tweede monitor volgende week eindelijk weer op een ander scherm dan een landkaart om Bere Koud 2 te tracken.

  Zelden zulke mooie plaatjes gezien.

  Dank jullie heren voor deze ervaring en een veilige terug reis voor morgen.

 10. Wilma says:

  Prachtige foto’s en grappig dat jullie de hele dag voorop reden.
  Goede vlucht voor Berry en Beumer.
  Marcel en Bart blijf voorzichtig dat lange stuk naar huis.

 11. Gerard Kremer says:

  Succes mannen

 12. Jorrit says:

  jammer dat het allemaal anders is gelopen dan van te voren verwacht maar heel goed om te zien dat het jullie pret niet verpest en jullie gewoon genieten van de tocht!!!

  heel veel succes met de laatste mega-etappe!

 13. Hans en Marie-Jose says:

  Knap gedaan met dat dat wiel over de blikjes, mooie voorsprong gemaakt. Helaas niets opgeleverd, maar de gezelligheid onderweg, en de mooie plaatjes zijn er niet minder om. Wij wensen jullie een voorspoedige terugreis!!

 14. Daniëlle Bartels says:

  Prachtige foto’s weer! Bedankt mannen dat ik jullie de afgelopen dagen mocht volgen en door de prachtige foto’s kon mee genieten van de mooie omgeving! Balen dat er door de organisatie niet goed gecommuniceerd is dat berekoud 2 nu ook uit het klassement ligt. Van Berry heb ik in ieder geval gehoord dat jullie veel plezier hebben gehad met z’n vieren in de auto en dat is veel belangrijker dan winnen! Ik vind jullie sowieso Toppers! Berekoud 2 heel veel sterkte, succes en plezier tijdens de terugreis! En Berry en Richard een goede vlucht terug!

 15. Tamara says:

  Wat hebben jullie veel beleefd deze week, heel gaaf! Leuk om te volgen en hele mooie foto’s!
  Succes voor de terugreis!!

 16. MF Jones says:

  Wat een prachtige natuur hebben jullie gezien!!!
  Ben benieuwd naar jullie verhalen.

 17. Hans en Dorie says:

  Heel veel succes met de terugreis.
  Geniet er nog eventjes van. Wij hebben in ieder geval genoten van alle mooie foto’s met bijbehorend commentaar. Benieuwd naar jullie laatste etappe. Toi toi toi!!!

 18. albert says:

  geniet nog van de rest weer een geweldig verhaal zie beumer letterlijk voor mijn ogen stuiteren 😉

 19. Marieke says:

  Succes met de terugreis mannen!
  Met plezier alles gevolgd en bedankt voor de prachtige kiekjes.

  Tot snel!

 20. Ben & Loes says:

  -15 Bere(inger) Koud
  En ook succes voor de terugreis.
  En veilige kilometers.

 21. Raymond Schuurman says:

  Succes mannen ik heb genoten van de posts. Volgend jaar weer?

You must be logged in to post a comment.