Thuis

Geplaatst op zondag 31 januari 2016 door Marcel
Posted from Waddinxveen, Zuid-Holland, The Netherlands.

Na overleg hebben we besloten om de terugreis niet non-stop te doen maar in 2’en te hakken. We hebben de afgelopen dagen weinig slaap gehad, duizenden kilometers gereden en om nu weer een slordige 30 uur gaan rijden is gewoon gevaarlijk. Verder liggen we toch al uit de race dus het boeit ook totaal niet meer 🙂

Vanochtend om 09:00 uur ging het van start, dan zou de terugreis naar Nederland beginnen voor alle deelnemers. Wij waren echter al om 05:00 uur op en zaten om 06:00 uur in de auto. Ons plan is om naar Göteborg te rijden en daar een hotel te pakken, lekker eten en slapen en de volgende ochtend weer verder richting Nederland.

Bart en ik reden in het donker weg, de temperatuur was -20 graden celcius. Het koudste wat we hier de afgelopen week hebben meegemaakt.

We zullen de mooie omgeving gaan missen! Op de laatste dag was er dan toch nog een zonnetje. Na een week vol mist, sneeuw en bewolking was dit een verademing en kreeg het landschap en vriendelijkere uitstraling.

Waar wij weer uren in de auto hebben gezeten…

Maakten de heren Bartels en Beumert gebruik van een snellere manier van transport 🙂 Was best wel jaloers op ze…

Was weer een lange dag voor ons, om 06:00 uur begonnen we dus met rijden en om 19:30 uur kwamen we aan bij het hotel in Göteborg. Wel een top hotel zeg, het Upper House, 5 sterren aan luxe 🙂

Met een waanzinnig uitzicht over het centrum van Göteborg!

Snel naar de bar, we hebben nu wel een pinteke verdiend. Proost!

Vervolgens laten we ons verassen met de meest culinaire gerechten. Grote borden, weinig erop maar enorm veel smaak. We beginnen met grijze krab.

Gevolgd door steak tartaar met een kwartel dooier.

Gevolgd door tarbot met bearnaisesaus 🙂

En afgesloten met huisgemaakt mandarijnen ijs, wat een heerlijkheden. Na zo’n loodzware week is dit hotel en de daarbij behorende culinaire uitspatting een aangename verassing!

De boys zijn inmiddels aangekomen op Schiphol! Volgende keer de camera niet bewegen a.u.b. 🙂

De volgende dag gaan we weer verder, om 07:00 uur verlaten we het hotel en zetten koers naar Nederland. Een slordige 800 kilometer staan nog op het programma.

Het is alsnog een slopende rit, ondanks dat het maar 800 kilometer is schiet het totaal niet op. We gaan de aankomst missen in Hazerswoude-dorp, maar nogmaals, we lagen er sowieso al uit: so who cares…

De laatste foto’s die ik maak van dit avontuur, zonder sneeuw erop is het toch minder mooi. We missen het nu al! De mooie natuur, al die sneeuw, het plezier en de lol die we gehad hebben.

Zoals het begon verleden week is het nu alweer klaar. Dit was een fantastische belevenis, Navigate North is een fantastisch evenement waar echter wel wat haken en ogen aanzitten. De routes zijn fenomenaal, petje af voor de organisatie dat ze dergelijke routes hebben gevonden.

De communicatie vanuit de organisatie laat te wensen over, zo goed als alle communicatie gaat via Facebook waardoor je het als deelnemer later hoort dan de mensen die thuis zitten en ieder moment van de dag op Facebook kunnen kijken. verder zijn er zo goed als geen praatjes en/of speeches tijdens het evenement. De puntentelling is krom, als je te hard hebt gereden krijg je zoveel minpunten voor je kiezen dat je deze niet meer goed kunt rijden en dus eigenlijk het evenement nooit meer kunt winnen.

Verder vonden wij het bijzonder jammer dat de organisatie op woensdagavond zegt dat we in het klassement blijven en op donderdagochtend moeten horen vanuit de thuisblijvers dat er op Facebook staat dat we er uit liggen. We hadden echt honderden volgers, voor al die mensen was de pret gelijk weg. Waar zij ons de hele week volgden op de app en de website was dat direct voorbij toen het spelelement eruit is gehaald. Jammer en onnodig van de organisatie! Communiceren is een vak, dat vak verstaan ze helaas (nog) niet.

We willen alle volgers (familie, vrienden en collega’s) van harte bedanken dat ze zo met ons mee hebben geleefd, de hele dag door kregen we leuke en grappige berichten door op onze telefoons. Zonder jullie was deze trip een stuk minder leuk geweest, super bedankt allemaal!

En in het bijzonder willen we Jan-Hein en Harold bedanken voor het mogen gebruiken van hun auto’s. We hebben er slechts 1 gesloopt, de andere is nog in perfecte staat 🙂 Heren, bedankt! Zonder jullie was onze deelname aan dit evenement niet mogelijk geweest. Jullie zijn toppers!

Dit was Navigate North 2016. Wij hebben genoten, hopelijk jullie ook.

Gr,

Bart
Berry
Beumer
Beringer 🙂

Team Berekoud


24 Reacties op “Thuis”

 1. Raymond Schuurman says:

  We hebben genoten van jullie. Heel knap gedaan en fijn dat jullie allemaal veilig thuis zijn.

 2. Sanne & Danny says:

  Mannen het was weer een feest om jullie te volgen. Jammer dat de race niet zoals verwacht is verlopen. Het eten zag er weer fantastisch uit kregen er honger van mmmmmm. Waar gaat de volgende reis of race naartoe? We wachten vol spanning af. Ps Sanne zal haar dagtaak om jullie volgen erg gaan missen?

 3. Debbie says:

  Welkom thuis! Bedankt voor het ‘meereizen’, het was top!

 4. Peter van Lent says:

  Ik vond het top met jullie, jammer dat het zo gelopen is!

 5. Richard says:

  Zeker genoten ook voor de volgers was t een feest. Dank voor je blogs

 6. Maurice says:

  Koste nog moeite gespaard. Maar vond het geweldig om alles te lezen . En hoop dat jullie geen koude voetjes gehad hebben in de sneeuw.

 7. Tamara says:

  Welkom terug! Wat een reis, een hele belefenis! Heel leuk alles te kunnen volgen en de dagelijkse blog!! Jammer van de afloop, maar gelukkig allemaal weer veilig thuis!! Morgen weer naar Ede!! Maar daar zit je zo, Werkze?

 8. Tamara says:

  Belefenis=belevenis?

 9. Kim says:

  Wat een gaaf avontuur. Ik mis het ook een beetje, want was een beetje verslaafd geraakt aan het volgen. Had zelfs meerdere teams op facebook, zodat ik niks zou missen ???
  Jammer van de slechte communicatie, maar ja mag de pret niet drukken. Jullie kunnen dit weer van je bucketlist schrappen, ik heb hem er nu ook op staan (hihi).
  Bedankt voor jullie blog en mooie foto’s. Schitterend!!
  Werkse weer ? En Berry en Beumer succes met jullie terugreis ???

 10. Sytske says:

  Fijn dat jullie weer thuis zijn
  Ik heb genoten van alle jullie verhalen!
  Werkse morgen weer allemaal!

 11. Sandra says:

  Dankjewel voor de prachtige foto’s en dit leuke blog. Ik heb er van genoten.

 12. Jessica says:

  Fijn dat jullie weer thuis zijn. Wat een belevenis, werkelijk fantastisch. Het was een feestje om jullie elke dag te volgen en het blog te lezen.

 13. anneke says:

  Welkom thuis het was belevenis om te volgen
  Het was echt toppie

 14. Staalsma says:

  Goed dat jullie weer veilig thuis zijn!
  Bedankt voor alle mooie reisverslagen.

 15. Manon says:

  Welkom thuis heren! Vond het geweldig om van de zijlijn mee te mogen genieten van jullie avonturen.

  Werkse vandaag en Berry en Beumer jullie alvast succes met jullie “terugreis”!

 16. Ben & Loes says:

  Welkom huis heren we hebben genoten van jullie reis, foto’s.
  En prachtige verslagen.

 17. Pieter Jan says:

  Welkom terug mannen.
  Eerlijk gezegd ben ik stikjaloers op jullie avontuur!

 18. Frida says:

  Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn. Ik heb het idee live aanwezig te zijn geweest bij jullie reis, heb enorm genoten van de mooie natuur en het spelevenement in deze trip. Voor mij hebben jullie voor 99 % gewonnen. Die ene % moet nog opgehaald worden.

 19. Hans en Marie-Jose says:

  Wat hebben we genoten van jullie reis,en als vanouds op het eind weer een Supermooi hotel,en dat eten!! Zo kennen we jullie weer??
  Ook al zijn jullie niet in de prijzen gevallen, voor ons was er maar een nummer een:Berekoud!! Toppie

 20. Emmy Molhoek says:

  Wat een super mooi hotel in Göteborg, heerlijk menu, hebben jullie wel verdiend. Als ik dit schrijf zijn jullie weer veilig thuis.
  Ik heb genoten van de mooie plaatjes en verhalen.

 21. Hugo-Cees says:

  Welkom thuis mannen,
  Ik heb genoten van jullie reis, echt heel speciaal.
  Bedankt voor jullie foto’s en info via berekoud.nl

  Spreek je snel weer dan horen we de verhalen met een lekker biertje erbij.

 22. Wilma says:

  Beetje late reactie, omdat jullie gelukkig alweer heelhuids thuis waren.
  Marcel , petje af dat je het nog op kan brengen om die gezellig verhaaltjes en foto’s te plaatsen. Ik vond jullie reis heel bijzonder en heb ervan genoten.

 23. Wilma says:

  ……..en dat laatste hotel. Prachtig, ik dacht zo ken ik ze weer. Geweldig.?

 24. Daniëlle Bartels says:

  Nog even een laat (ste) bericht. Ook ik was ziek van de manier waarop jullie uit het klassement zijn gehaald. Naar mijn idee onterecht. Communicatie………het blijft moeilijk. Ik vind jullie in ieder geval winnaars en wil jullie bedanken voor deze prachtige ervaring! Zelfs in Nederland had ik het gevoel alsof ik een rondreis aan het maken was. Dit dankzij jullie mooie foto’s en verhalen! Thanks mannen en fijn dat jullie weer allemaal heelhuids thuis zijn!

You must be logged in to post a comment.